Wat u moet weten over asbest!

Wat u moet weten over asbest.

Eigenlijk was asbest een uitstekend bouwmateriaal. Asbest was sterk, slijtvast en erg goed bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast had asbest een goede isolerende werking. Wellicht was het grootste voordeel van asbest wel dat men het gemakkelijk kon verwerken en het relatief goedkoop was. Asbest werd daarom veelvuldig toegepast op daken, wandbekleding en gebruikt in o.a. afvoerleidingen.

Uit onderzoek bleek echter dat asbest slecht voor de volksgezondheid kan zijn. Niet zozeer het materiaal zelf maar het inademen van de asbestvezels kan een veelheid aan verschillende vormen van kanker veroorzaken. Asbestvezels zijn moeilijk herkenbaar. Een getraind oog kan de vezelige, vaak grijze, deeltjes makkelijk herkennen. Vaak is echter een volledige microscopische analyse de enige manier om eenduidig vast te stellen of het daadwerkelijk om asbest gaat.

Nadat duidelijk werd dat bij de verwerking van asbest, en dus ook bij de verwijdering van asbest, door het vrijkomen van asbestvezels, er grote gezondheidsrisico’s aan verbonden zaten, is de verkoop van asbest en asbesthoudende producten verboden. Dit verbod ging in op 1 juli 1993. Sinds 2005 is het gebruik van alle soorten asbest in de gehele Europese Unie verboden.

Payroll Firm

Payroll Firm is een landelijk opererend bedrijf dat u de lasten en verplichtingen van het werkgeversschap uit handen neemt.

Door de juridische en administratieve kant van het werkgeverschap over te nemen heeft u weer tijd voor wat u het liefste doet; ondernemen!

Wilt u ook weer gewoon doen waar u het beste in bent en de bijzaken over laten aan de specialisten Bezoek dan de website van Payroll Firm. Hier vindt u een schat aan waardevolle informatie!

website Payroll Firm